5 sfaturi simple pentru un „Băutor-Responsabil”

Odată cu vârsta vin și responsabilitățile, petrecerile și multe bauturi alcoolice. Mergând cu prietenii la discotecă, la un club, bar, pub sau orice alt loc în care te simți bine este aproape întotdeauna un moment bun să bei. Acesta te poate elibera de stres și de tensiune și, de asemenea, poate crea momente frumoase alături de prieteni. Scenariul este perfect. Ce ar putea merge prost?

Din păcate multe. Majoritatea suntem prinși de energia aparentă pe care alcoolul o oferă și ne lăsăm copleșiți de numărul de pahare băute, până le uitam numărul și este prea târziu. A te îmbăta prea tare este nesănătos atât din punct de vedere fizic, cât și social. Fie că îți vei petrece seara și dimineața cu capul în toaletă, sau că dansezi ca un apucat/ă pe ringul de dans astfel încât vei fi vedetă pe net, nu prea văd bună următoarea perioadă din viața ta. Așa că ceea ce trebuie să faci este să îți propui de la începutul serii să fii un băutor responsabil. Urmărind sfaturile pe care ți le voi prezenta, îți vei asigura o noapte de distracție garantată, fără nicio dramă sau repercursiuni nocive.

  1. Nu încerca să ții pasul cu prietenii tăi. Tipul corpului tău, genul, background-ul medical împreună cu mulți alți factor determină de fapt cantitatea de bauturi alcoolice la care tu poți face față. Este foarte periculos să concurezi cu ceilalți „participanți” de la petrecere. Învață să îți cunoști limitele personale și să nu le depășești, în ceea ce privește alcoolul bineînțeles.
  2. Evită amestecul dintre alcool și energizante. Poate ți se pare o idee genială să amesteci un Red Bull sau un Monster sau orice alt energizant cu o băutură; ai impresia că să te ajute să îți revi din beție și să continui cu altă tură de alcool. Fals. Amestecarea unui energizant sau stimulent cu o concentrație atât de mare de cofeină cu alcoolul poate cauza probleme foarte grave de sănătate. Potrivit unui articol din Huffington Post intitulat „Questions Safety of Alcoholic Energy Drinks”, cofeina poate masca efectele alcoolului și conduce la un comportament mult mai riscant si periculos al băutorului de alcool.
  3. Monitorizeaza-ți starea de spirit. Încântarea și euforia unei petreceri te poate face cu ușurință să uiți cât de mult ai băut. Nu este important doar să îți numeri băuturile și ce anume ai băut, dar este la fel de esențial să bei mai încet, nu tot dintr-odată. Așa va veni și starea de rău, dintr-odată.
  4. Nu uita să mănânci și să bei multă apă. Apa potabilă ajută foarte mult la hidratarea organizmului după și în timpul consumului de alcool, deoarece alcoolul deshidratează puternic, astfel că în loc de cafea sau energizante mai bine bei apă multă. De asemenea, mâncatul în timpul „procesului” de îmbătare ajută foarte mult la încetinirea absorbției alcoolului de către organism.
  5. Fii sigur că există un șofer desemnat la petrcere. Unul dintre cele mai importante lucruri, atunci cât ieși cu prietenii la o băutură, este să te asiguri că există un șofer desemnat care nu are voie, nu trebuie, nu poate ș.a.m.d. să consume alcool. Trebuie să fie de încredere și o persoană pe care vă puteți baza. El sau ea trebuie să se asigure că toată lumea ajunge acasă în siguranță și că nu se va face de râs prea tare.

cum sa bei responsabil

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.