Ai prieteni adevarati?

prieteni adevaratiCalitatea vietii este data si de calitatea oamenilor din jurul nostru, si in special a prietenilor. Daca rudele se spune ca, nu le poti alege, pentru ca le primesti o data cu mama si tatal tau, si apoi inca „o turma de rude” cand iti alegi sotia, cu prieteni subiectul este destul de diferit, aici este o alegere reciproca, si se bazeaza pe multi factori.

Prietenii buni, vor iesi in evidenta fata de restul prietenilor atunci cand ai un necaz, o suferinta, o mare necesitate, dupa felul cum se vor implica in a te ajuta.

Unii cred ca un prieten bun trebuie sa ne dea cea care sa ne ajute, dar de fapt un prieten bun trebuie sa aiba intelepciunea sa stie cand trebuie sa interina si sa nea jute, si cand trebuie sa stea sa priveasca de pe margine, si sa intervina doar cand este cua dearat nevoie.

Un prieten adevarat, ne critica, ne cearta atunci cand gresim, si chiar „ne da o palma”, atunci cand sfaturile lui nu au ecou, datorita incrancenari noastre care ne opreste sa vedem adevarul.

Cu cat noi vom fi mai buni prieteni celor din anturajul nostru cu atat cresc sansele „sa castigam” si noi prieteni de calitate.

Trebuie sa tinem cont si de factorul compatibilitate, chiar daca 2 prieteni sunt oameni de inalta calitate fiecare in parte, nu inseamna ca si vor putea deeni prieteni foarte buni, pot aparea problema compatibilitatilor, in felul cum se imbraca, cum vorbesc, modul de a reactiona in diverse situatii de viata, viziuni diferite asupra viitorului, localitati de resedinta diferite (prietenia adevarata la distanta este mai dificila) si multe altele.

Un prieten adevarat se cunoaste in timp, proba timpului, este hotaratoare, sunt prieteni de o viata sau prieteni de o vara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.