Ajuta copiii cu autism sa mearga la scoala

Desi copiii cu autism au nevoie de o atentie deosebita in interiorul lor se ascund adevarate genii matematice si lingvistice care pot fi eliberate doar in conditiile in care li se ofera posibilitatea de a interactiona cu copii si profesori normali dispusi sa ii ajute. De aceea proiectul de organizat de Asociatia Invinge Autismul, “Copiii cu autism merg la scoala!”, este unul de o importanta cruciala. A fost inscris in concursul organizat de Raiffaisen si daca il vor castiga le va permite sa organizeze cursuri de instruire a 30 de cadre didactice care vor putea sa faca fata copiilor cu autism si sa ii ajute sa se integreze in cadrul claselor din care fac parte.

Mai mult de atat, proiectul “Copiii cu autism merg la scoala!” va permite crearea unui program pilot in care 16 copii cu autism din capitala vor participa la cursuri spciale pentru a fi ajutati sa se poata integra in contingentul unor clase normale. Genul aceasta de interactiune este singurul care ii poate ajuta pe micuti sa deprinda functiile si cutumele sociale pe care noi le folosim in mod natural. Este adevarat ca ei nu vor putea sa le manifeste niciodata in mod direct insa pot, asemeni oricarui copil, sa invete sa imite parte din interactiunile normale si sa se manifeste intr-un fel care este usor de inteles si pentru noi.

Bineinteles ca provocarea nu vine doar din partea copiilor cu autism dar si din partea copiilor normali si a parintilor acestora care trebuie sa fie ajutati sa inteleaga caracterul special si potentialul copiilor cu autism. Iar al treilea pas al proiectului propus de Asociatia Invinge Autismul isi propune sa organizeze exact aceasta educatie a ambelor parti implicate.

Dar pentru ca Asociatia Invinge Autismul sa poata beneficia de financiarea necesara sa implementeze proiectul “Copiii cu autism merg la scoala!” ei treubuie sa castige concursul organizat de Raiffaisen Bank. Iar tu ii poti sa ii ajuti sa castige intrand pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , creindu-ti un cont iar apoi nu iti ramane decat sa alegi sectiunea Proiecte propuse de ONG-uri, apoi sa selectezi Bucuresti de pe harta galbena si sa voteazi proiectul Copiii cu autism merg la scoala!
Data limita pana la care poti vota este 30 septembrie 2011

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.