Aloe vera, o planta miraculoasa cu un gel vindecator

Aloe VeraCine nu a auzit pana acum de aloe vera? Ar fi bine de stiut ca este o planta perena ce face parte familia Liliaceae, si este pomenita chiar si in Biblie. In frunzele sale se gaseste un gel ce contine o gama variate de substante care au transformat-o in una dintre cele mai iubite plante terapeutice, si asta muuult timp. Gelul de aloe vera  ce se gaseste in frunzele uscate acestei plante, are culoarea galbuie, si este de consistenta laptelui, a fost folosit de regula pentur administrare interna, si asta datorita usoarelor sale efecte laxative si vermifuge, în timp ce gelul obţinut din frunze proaspete de aloe vera s-a folosit pentru tratarea ranilor si a afectiunilor pielii.

In societatea moderna, popularitatea plantei de aloe vera a crescut semnificativ, fiind in continua crestere, ceea ce a determinat ca din ce in ce mai multe studii sa fie efectuate in legatura cu posibilile utilizari a plantei de aloe vera, sau studii ce studiaza siguranta si eficienta tratamentelor cu Aloe vera, astfel de studii pot fi gasite pe gelaloevera.ro.

Produsele terapeutice obtinute din Aloe vera au fost intotdeauna eficiente in tratarea si vindecarea rănilor, dar astazi studiile clinice facute in mediu controlat vin sa confirme faptul ca acest efect este obtinut datorita unor caracteristici autentice ale plantei de aloe vera.

Pe de o parte, prin aplicare de aloe vera in zona afectata se hidrateaza rana si zona inconjuratoare si, pe de alta parte, creste activitatea celulelor ce au misiunea de cicatrizare a ranilor şi producerea de colagen necesar in reconstructia epidermei. Pe de alta parte aloe vera reduce si inflamarea tesutului, facand astfel posibila regenerarea.

Nu sunt putine acele studii ce au demonstrat efectele benefice ale consumului intern de Aloe vera. Rezultate unui experiment facut pe cativa cobai suferinzi de diabet, consumul de Aloe vera a avut ca efect accelerarea cicatrizarii ranilor, astfel a ajutat la regenerarea tesutului nu doar daca sa aplicat extern gel de aloe vera.

Cei care au diabet stiu ca ranile diabeticilor se vindeca mai lent decat la un om sanatos si exista un risc mai ridicat de posibile complicatii, si asta datorita caracteristicilor diabetului, astfel din concluziile acestui studiu putem spune ca administrarea de aloe vera ca terapie complementara se poate fi o solutie pentru bolnavii de diabet.

Acelasi rezultat a fost sustinut si de un studiu alt din 2006, in care extractul de gel de Aloe vera a avut ca efect reducerea semnificativa a glicemiei, colesterolului precum şi a trigliceridele inainte de masa, iar in contrapartida a crescut nivelul de insulina.

In gama de produse naturiste Calivita avem si doua produse ce au in compozitie gel de aloe vera:

Ocean 21: un preparat complex in caruia avem pe langa aloe vera si un amestec patentat de alge marine, Pau D’Arco, merisor, sfecla rosie, morcovi si altele.

Sampon Silk & Shine: un sampon din ingrediente naturale care pe langa proprietatile unui sampon are si efecte terapeutice asupra scalpului capului si a parului, avand drept compus principal extract de aloe vera.

Spirulina Chlorella Plus pe langa ingredientele principale algele Chorella si Spirulina are si praf de aloe vera.

Sampon Silk & Shine, Ocean 21 si Spirulina Chlorella sunt produse naturiste din portofoliul Calivita ce pot fi procurate atat din magazinele Calivita cat si de la distribuitorii independenti Calivita

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.