Animalele de companie in viata noastra

animale de companieMulti dintre noi avem cel putin un animal de companie, altii ne dorim unul. Problema se pune cand nu stim ce animal sa alegem. Foarte multi dintre noi ne indreptam atentia catre caini, mai ales catre catelusi, uneori *neputand face fata dragalaseniei lor.

De multe ori este o greseala sa ne cumparam un puiut, deoarece atentie ne este captivata de dragalasenia lui si ne putem trezi ca am cumparat un caine de rasa mare, care in viitor nu va avea cum sa stea alaturi de noi in apartament.

Este bine ca atunci cand ne hotaram sa cumparam un animal de companie sa ne informam foarte mult, pentru a nu avea surprize neplacute in viitor. Astfel, o informare corecta poate face diferenta dintre un animal de companie sanatos si fericit si unul care nu indeplineste aceste aspecte.

Exista multe tipuri de animale de companie, fiecare animal de companie are nevoile si habieturile lui, aceste lucruri trebuiesc luate in considerare atunci cand ne hotaram sa achizitionam unul. De exemplu, un caine are nevoie de plimbari zilnice, cantitati ridicate de hrana etc. pe cand o pisica are nevoie de cantitati mai mici de mancare si nu este neaprat nevoie sa o scoti la plimbare. Deci costurile si responsabilitatea difera foarte mult de la un animal la altul.

Atunci cand vrei sa cumperi un animal este bine sa cunosti toate aceste aspecte si in special durata medie de viata, deoarece daca la un hamster vorbim de o durata de viata de aproximativ 2-3 ani, in cazul unui caine vorbim de 10-15 ani. In toti acesti ani, el iti va fi aproape si tu va trebui sa ai grija de el, deoarece consider ca abandonarea lui trebuie scoasa din ecuatie inca din prima clipa.

Tu ai un animal de companie? Daca nu, ce animal de companie iti doresti sa achizitionezi?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.