Asigurari de viata buna

asigurariInca de cand ne nastem, majoritatea parintilor ar dori sa ne asigure o viata buna, lipsita de griji, greutati, necazuri si suferinta. Stim din experienta ca nu se poate sa facem oferim astfel de asigurari de viata buna, dar oare de ce? Stim ca Dumnezeu este bun si iubitor si nu greseste niciodata, dar oare de ce nu asigura creatiei sale o viata perfecta, fara griji si suferinte, greseste el cumva?

Eu m-am convins ca tot ceea ce face Dumnezeu este bine pentru noi, doar ca noi nu avem capacitatea de a vedea mereu binele, si incerc sa inteleg de ce procedeaza Dumnezeu in acest fel.

Dar oare v-ati intrebat care este motivatia principala a oamenilor sa respecte Legile Divine (altii care se pretind atei le spun legi morale) si sa face mereu ceea ce este bine? Ei bine nu de putine ori este nevoie si de suferinta, de greutati, de dileme pentru a ne motiva sa facem ceea ce trebuie si sa mergem inainte.

Majoritatea ati cunoscut adulti care au fost in copilarie protejati in exces, feriti de greutati, parintii incercand sa fac in locul lor tot ce este greu, sa ii scuteasca de munca si efortinca cand erau mici copii,si probabil ati observat ca majoritatea acestor adulti se descurca cu greu in societate, nu pot face fata la solicitari deosebite, nu sunt capabili sa ia decizii de importanta medie, se imbolnavesc usor, unii au si diverse alergii si sensibilitati.

Ei bine acesti adulti sunt victime ale „iubirii” propriilor parinti, acestia au vrut sa le asigure o viata buna fara de griji, dar au reusit sa dea societatii oameni inadaptati si uneori chiar rebuturi. Se pare deci ca suferinta este necesara si oricat ai vrea nu poti sa oferi nimanui asigurari de viata buna.

Daca doresti sa asiguri o viata buna cuiva, trebuie sa il ajuti sa fie un om puternic, sa fie capabil sa ia propriile decizii intelepte, sa reziste in fata greutatilor si suferintelor, iar daca opresti viata sa il caleasca ferindul de experiente normale si firesti ale vietii, ii asiguri cand va fi adult si chiar in adolescenta suferinte.

Nu exista asigurari de viata buna, nimeni nu vi le poate oferi, cine pretinde ca poate sa iti ofere astfel de asigurari, ori nu este suficient de intelept, ori este rau intentionat.

Comments
  1. Daniel
  2. cazacu nicoleta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.