Cand sa cumperi si cand sa vinzi proprietati imobiliare pentru maxim de profit

In perioada de maxim boom imobiliar exploatarea pietei aducea castiguri rapide celor care stiau momentele perfecte pentru a cumpara sau a vinde. Aceasta categorie de jucatori pe piata imobiliara se bazau pe castiguri de cateva mii de euro intr-un termen scurt, cumparand atunci cand cererea era mica si vanzand atunci cand cererea era mare. Aceste trenduri ale pietei nu mai pot fi exploatate in aceeasi masura in momentul actual cand piata este abia in curs de revenire, dar pot fi folosite de catre particularii ce posteaza anunturi imobiliare pentru a vinde sau a cumpara la un pret satisfacator.

Garsonierele si apartamentele cu 2 camere se vand cel mai bine in toamna

Aceasta regula a sezoanelor in tranzactiile imobiliare nu este noua si nici specifica in mod neaparat pietii romanesti, ea este general valabila si are ratiuni psihologice si practice.

Urmarind site-uri precum www.gimo.ro se observa ca toamna este perioada ideala pentru a vinde apartamente cu 2 camere si garsoniere din mai multe motive.

In principal persoanele care cumpara un apartament sunt interesate de pretul pentru incalzire sau sumele de la intretinere. Garsonierele si apartamentele cu 2 camere se incadreaza in cele mai joase cote de intretinere sau la cele mai mici cheltuieli de incalzire, acolo unde exista incalzire centrala. Apartamentele de 3 si 4 camere sunt mult mai putin cautate si tranzactiile se incheie mult mai rar pe perioada de iarna, atunci cand preturile afisate la intretinere incep sa creasca.

Din perspectiva psihologica, se cauta instinctiv ca pe timp de iarna adapostul sa fie asigurat. Oamenii se arata mult mai interesati in a incheia o tranzactie, a face o schimbare sau a obtine locuinta dorita inainte de instalarea sezonului rece chiar daca in era moderna aceasta problema mai tine decat foarte rar de supravietuire.

casa rasturnata

casa rasturnata

Preturile terenurilor cresc in primavara si scad iarna

Fluctuatiile in preturile terenurilor sunt influentate mult mai mult de aspecte practice decat cele ale apartamentelor sau caselor deja construite. Perioada optima de constructie este de la mijlocul primaverii pana in mijlocul toamnei, iar cei care cumpara un teren in ideea de a-si construi propria locuinta sunt mult mai dispusi sa incheie tranzactii atunci cand stiu ca vor avea timp sa ridice constructia pana in momentul in care lucrarile devin imposibile din cauza vremii.

Cei ce detin terenuri sunt sfatuiti sa le puna in vanzare chiar si incepand cu lunile februarie-martie sau sa astepte pentru a vinde anul urmator daca toamna ii gaseste fara cumparator. Trebuie retinut ca fluctuatiile sezoniere de preturi au loc an de an si nu sunt permanente, asa cum se poate observa si pe orice site de anunturi imobiliare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.