Cazare pe litoral in statiunea Eforie Sud

eforie sudStatiunea Eforie Sud se situeaza, cum era si normal, in partea de sud-est a tarii pe locul cuprins intre Marea Neagra si lacul Techirghiol. Statiunea Eforie Sud se invecineaza in nord cu statiunea Eforie Nord, iar distanta care le desparte este de 5 kilometri. Eforie Sud este una dintre cele mai vechi statiuni de la noi din tara, aceasta a devenit statiune de abia in anul 1912 si se remarca printr-un patrimoniu de calcar si faleza care atinge in unele locuri 35 de metri.

Plaja statiunii este foarte ingusta si se intinde pe o lungime de 2 kilometri. Aceasta este acoperita cu nisip fin si placut la atingere. Statiunea este foarte buna pentru persoanele care au afectiuni reumatice, dermatologice si ale sistemului osos. Tot in acest loc exista si sanatoriu pentru copiii care prezinta afectiuni reumatice si care trateaza in special slabiciunea fizica si rahitismul.

Eforie Sud este o statiune balneara cu baze de tratament la standard foarte ridicate de pe litoralul romanesc. In acest oras mic aveti parte de relaxare si distractie datorita faptului ca exista o multime de restaurante cu mancare traditionala romaneasca, dar si internationala, baruri, piscine terase, cluburi de noapte si baze de agrement.

Clima in aceasta zona este una marina si este caracterizata prin very foarte calduroase chiar si caniculare unde temperature medie anuala oscileaza intre 22 si 24 de grade Celsius. Datorita faptului ca statiunea se afla in apropierea lacului Techirghiol, turistii care vin aici pot face o cura heliomarina cat si una cu namol. Se spune ca namolul din lacul Techirghiol este benefic pentru organismul uman, tratand boli precum psoriazis, rheumatism sau diferite tipuri de alergii si multe altele.

In total, intreaga statiune are peste 2.500 de paturi in hoteluri si vile care in marea lor majoritate ofera conditii de 2 stele. Pentru cei care cauta locuri de cazare pe litoral ieftine, aceasta statiune este tocmai buna. Preturile nu sunt mult prea scumpe fata de statiunea Costinesti. Cei care vor cauta sa se cazeze la marile hoteluri Costinesti vor plati mult mai scump fata de ce vor gasi aici.

In concluzie, statiunea Eforie Sud este destinata persoanelor care vor sa se relaxeze cu adevarat si celor care vor sa uite pentru scurt timp de traiul de acasa. Un loc in care marea va asteapta cu bratele deschise si unde va puteti relaxa si trata totodata afectiunile reumatice si nu numai.

Te asteptam aici sa ne impartasesti impresiile si experientele tale din statiunile de pe litoralul romanesc.

Comments
  1. Ionut

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.