Ce tip de memorie trebuie sa cumpar pentru laptop-ul meu?

ce tip de memorii ddr imi trebuie la laptopDaca ti se pare ca computerul merge prea incet si daca nu este prea vechi, probabil ar trebui sa ii mai pui ceva memorie RAM.

Mai ales daca ai instalat Windows Vista, Windows 7 sau Win 8, aceste sisteme de operare consumand foarte multa memorie, si cum majoritatea laptopurilor vandute cu 1-2 ani in urma au doar 1 GB de RAM, iar Windows 7 are nevoie de minim 2 GB memorie ram pentru a functiona corespunzator.

Dar daca vrei sa cumperi memorie trebuie sa stii de ce tip de memorie ai nevoie, doarece sunt multe tip-uri.

Memorie pentru computerul meu

Exemplu la un calculator de birou obisnuit desktop este nevoie de un tip de memorie iar la un laptop, notebook, ultrabook ai nevoie de memorie SODIMM, si la randul lor aceste memorii pot fi DDR, DDR1, DDR2 sau DDR3

Daca computerul tau suporta un anumit tip,  sa stii ca nu merge sa pui alt tip, deoarece fiecare tip de placuta de memorie are un anumit tip de mufa si nu vei putea sa o montezi pe computer.

Cum aflu ce tip de memorie are computerul meu?

Prim optiune ar fi sa folosesti acest detector si configurator de memorie, este nevoie sa spui modelul computerului tau (la un compuer portabil sau unul brand este mai usor) si iti va oferi informatii despre tipul de memorie de care ai nevoie, cata memorie are standard computerul tau si cata memorie se poate instala maxim pe acesta.

Daca informatiile oferite de  configuratorul de memorie nu sunt suficient de clare sau daca ai un computer brand care sa fie recunoscut de configurator mai sunt si alte solutii.

O solutie ar fi sa instalez pe computer un program Aida 64 ce poate fi descarcat de aici,  versiunea trial va putea sa va ofere informatiile de care aveti nevoie  fara probleme, dupa ce il instalati deschideti aplicatia Aida 64 veti putea vedea in detaliu multe informatii despre configuratia computerului dumneavoastra si implicit tipul de memorie.

De unde cumpar memorie RAM pentru laptop?

Nu trebuie sa intri si sa cumperi din primul magazin, faci o cautare pe internet si vezi care sunt preturile pentru memoria de care ai nevoie si abia apoi dai comanda

Prima oara poti cauta la emag.ro

  • daca ai nevoie de memorii SO-DIMM pentru laptop intri si cauti aici
  • daca ai nevoie de memorii RAM pentru computerul desktop cauti aici

Alt magazin cu preturi bune este evomag.ro

  • pentru a cumpara memorii SO-DIMM pentru laptop intri si cauti aici
  • pentru a cumpara memorii RAM pentru computerul desktop cauti aici
Poti cauta si pe vexio.ro
  • poti cumpara memoria SO-DIMM pentru laptop intri si cauti aici
  • dpoti cumpara memoria RAM pentru computerul desktop cauti aici

Alte magazine unde mai poti cauta memoria RAM (DDR2 sau DDR3) de care ai nevoie citigroup.ro (la unele memorii au cele mai bune preturi) pczone.ro ,  marketonline.ro (cand mi-am luat eu o SODIMM am gasit la cel mai mic pret) sau magazinultau.ro.

Bineinteles ca mai sunt multe alte magazine online de unde poti cumpara dar eu m-am oprit aici.

Comments
  1. Raluca Ioana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.