Ce va trebuie iarna in masina?

Daca pana acum ne puteam plange doar de frigul patrunzator, iata ca in ultimile zile iarna a decis sa isi intre in drepturi si sa ne aminteasca faptul ca suntem in decembrie. Cu alte cuvinte ninge iar drumurile au devenit peste noapte mult mai dificile mai ales daca doriti sa va folositi masina personala. Si tocmai de aceea o trusa cu cateva articole esentiale iarna nu trebuie sa lipseasca din portbagajul masinii dumneavoastra.

Pericol de inzapezire
Departe de a completa lista pregatirilor de iarna, cauciucurile destinate sezonului rece sunt doar primul pas pentru a va asigura ca in urmatoarele luni nu veti avea necazuri atunci cand plecati la drum. Asa se face ca urmatoarea chestie importanta este sa aveti mereu plinul facut, sau daca asta nu se poate pastrati-va intotdeauna in rezervor o cantitate suficienta de combustibil pentru a putea tine motorul pornit cateva ore daca ramaneti blocati peste noapte. Nu uitati ca masina este facuta in mare parte din metal iar caldura se disipa foarte repede asa ca daca stiti ca plecati la un drum mai lung sau in afara orasului, faceti loc pentru o patura sau un sac de dormit pentru a va tine de cald in cazul in care veti innopta in masina. Insa daca vedeti ca vremea se strica mai bine renuntati la planurile de drum.

Nu uitati sa luati accesoriile de iarna
Dimineata, in parcarea din fata blocului sau a casei de cate ori nu ati constatat iarna ca incuietorile sunt blocate sau ca bateria e aproape moarta. Evitati asemenea situatii jenante si pregatiti-va din timp cu cu un set de cabluri de tensiune si un spray pentru dezghetat incuietorile. Sunt ieftine si le veti avea pentru mult timp. De asemenea luati-va si o racleta pentru geamuri, de preferinta una cu suprafata de cauciuc dur care sa nu zgarie sticla. Curatati toate geamurile temeinic pentru ca lipsa vizibilitatii va pune in pericol viata la volan. Asisderea si cu zapada de pe caroseriei care trebuie integral curatata cat mai bine. Ganditi-va cum ar fi ca de pe masina din fata voastra sa inceapa sa zboare bucati de gheata si zapada.
Chiar si la drumurile de la munca pana acasa si invers din masina nu ar trebui sa lipseasca o lopata de zapada cu coada scurta si o punga cu amestec de nisip si sare. Chiar daca drumul pare liber sunt sanse mari ca parcati fiind pe marginea strazii sa fiti blocati de zapada impinsa in lateral de pluguri. Iar daca materialul antiderapant nu este suficient, nu ar strica sa puneti undeva prin portbagaj setul de lanturi, minunile astea asigura o aderenta solida in orice tip de zapada si chiar pe gheata.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.