Cum desfundam un canal? Apelam sau nu la firme specializate?

Chiar dacă stai la bloc sau la casă, măcar o dată te-ai confruntat cu mirosuri neplăcute care provin de la rețeaua de canalizare. Depunerile din interiorul retelei de canalizare sunt responsabile pentru apariția acestora și pot provoca mult mai mult rău, favorizând apariția de epidemii și boli mai grave. De aceea este recomandată periodic desfundarea canalizării prin firme specializate în acest domeniu.

Firmele care prestează acest serviciu desfundă canalizarea cu furtunuri de presiune, fapt ce asigură îndepărtarea blocajelor și depunerilor din interiorul sistemului de canalizare. Pentru o curățare completă și eficientă, ar fi ideal să fie desfundat întreg sistemul de canalizare, de la canal la pompe și chiar la conductele care ajung la locuințe.

Sistemele moderne de canalizare se încadrează în două categorii: prima este canalizarea menajeră și industrială, iar cea de-a doua este canalizarea apelor pluviale. Există sisteme combinate pentru toate tipurile de canalizare și înfiltrare.

Canalizarea menajeră este rețeaua de conducte din subteran care are ca scop colectarea apei menajere uzate și a celor industriale, pe care o transportă spre stația de epurare. Proiectarea rețelei de canalizare menajeră se face să funcționeze gravitațional, dar în zonele cu relief plat s-a dezvoltat tehnologia de canalizare menajeră prin sistem vacuumatic.

Desfundarea canalizărilor necesită astfel o atenție deosebită și o muncă de calitate.  Sunt firme care oferă servicii de desfundare canalizări ce pun la dispoziția clientului cea mai nouă tehnologie pentru instalații. De obicei, desfundarea canalizării este realizată cu autospeciale dotate cu pompe de înaltă presiune.

Cea mai rapidă și non-intruzivă metodă de rezolvare a oricărui blocaj apărut în rețeaua de canalizarea a localității este defundarea mecanizată a canalizării.

Ce servicii de desfundare a canalizării oferă firmele de specialitate?

– curățarea apei menajere și pluviale;

– curățarea foselor septice (pentru buna funcționare a acesteia și pentru prelungirea duratei de viață este necesară golirea și curățarea ei la intervale regulate);

– curățarea bazinelor de retenție;

– curațare canalizare;

– curățare ape din subsoluri inundate etc.

Este foarte important ca desfundarea canalizării să se facă înainte de a fi prea târziu pentru că timpul nu va rezolva acest fel de problemă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.