Cum sa creezi iadul tau pe pamant

Primul pas: Imparte oamenii in buni si rai.

Atunci cand se nasc, copiii sunt inocenti. Cum ajung ei criminali, violatori si talhari, cum ajung oameni plini de ura ce distrug omenirea si planeta? Cum ajung oamenii sa fie rai?

Copilul inocent se naste ca o fiinta minunata, plina de iubire si promisiunea unei fericiri imense.

Insa sistemele create de oameni si chiar oamenii din jur il fac sa se simta insuficient. Ca nu e destul de bun, ca nu e vrednic de iubire si fericire decat in anumite conditii. Daca intra in competitie si le crapa capul adversarilor, altor copii de la gradinita, scoala sau facultate si mai apoi in cariera si statut social, in competitii sportive. Doar daca el castiga invingandu-i pe restul, este vrednic de iubire, aplauze, atentie.

Si astia sunt copiii norocosi. Pentru ca cel putin li se spune ca ar avea o sansa, desi sunt indrumati pe un drum gresit.

Sunt multi altii care nu primesc sansa asta. Daca esti un copil arab in Israel, daca esti copil tigan in romania, daca esti copil negru intr-o lume de rasisti sau un copil alb intr-o lume de negri, ai belit-o.

relaxare vara

Nu esti bun, vrednic si nu meriti iubire din START.

Odata ce ai impartit lumea in buni si rai, cei care merita iubire si cei care merita sa crape, ai rezolvat o parte importanta din problema.

Pasul 2. Incepe razboiul pentru a-i distruge pe ”ceilalti”.

Da-le foc la case. Lasa-i sa moara de foame, frig si boli. Umileste-i de cate ori ai ocazia. Repeta-le in continuu ca mai bine ar muri. Incearca sa-i ucizi.

Marginalizeaza-i in societate, rapeste-le sansa la o viata decenta si spune-le sa dispara sa nu-i mai vezi pentru ca sunt ”rai”.

Si astfel, ai creat monstri care se vor lupta cu ura, violenta si puterile inzecite ale unei fiinte ce lupta pentru propria sa supravietuire cu tine.

Pentru ca tu ai facut treaba asta sa fie ”noi contra ei”. Ucide sau vei fi ucis.

Acum ai teroristi, talhari, violatori, criminali, dictatori, natiuni intregi pornite una impotriva alteia, oameni ce distrug planeta pentru ca li se rupe de toti si toate.

Pasul 3. Copilul tau merge pe strada si este jefuit sau chiar ucis.

Tu iti smulgi parul din cap pentru ca viata e nedreapta, oamenii sunt raul pur si viata este iadul pe pamant.

Ceea ce iti scapa este ca ai creat acest iad cu fiecare judecata pe care ai emis-o. De fiecare data cand ai impartit lumea in ”noi contra lor”, de fiecare data cand ai transmis mesajul ”nu esti destul de bun” cuiva sau ”eu am castigat si tu ai pierdut”, ai creat un monstru si ai ingrosat armata acestui iad care va veni asupra ta, asupra familiei tale si asupra a tot ceea ce iubesti si te va distruge.

Iadul este propria creatie a omului care judeca lucrurile ca fiind bune sau rele.

Si singura cale de a intrerupe acest ciclu vicios este sa nu mai judeci, deloc, pe nimeni, niciodata. ca fiind rau.

De ce crezi ca IIsus, Buddha, Dalai Lama si toti inteleptii acestei lumi au spus :”Iubeste tot chiar si dusmanul?”

Pentru ca cineva va trebui sa rupa ciclul acesta si doar iubirea, toleranta si acceptarea vor vindeca acest iad in care noi toti traim si din care nimeni nu are scapare decat atunci cand fiecare dintre noi simte ca este deja perfect si minunat si apoi ofera acest privilegiu de a fi perfect si minunat tuturor celor din jur.

Nu exista decat NOI pe acest pamant.

Nu poti face bine unei singure fiinte fara sa faci bine intregii omeniri. Si nu poti face rau unei fiinte fara sa faci rau tuturor, inclusiv tie.

Traim deja in iad. Iubirea si acceptare noastra si apoi a celorlalti este biletul nostru spre etajele superioare.

Exista oameni care prefera sa aiba dreptate decat sa fie fericiti  Singuri, tristi, batrani, abandonati, furiosi pe viata, raman cu un singur lucru: ”Dar am avut dreptate!”

Text preluat de pe pagina de facebook Pera Novacovici

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.