Cum să economisești bani dacă închiriezi o mașină

Uneori ai nevoie de o mașină. A ta și-a dat ultima suflare tocmai când trebuia să pleci în delegație sau în concediu. Sau n-ai mașină pentru că n-o folosești. Nu poți cere mașina unui prieten. Știi vorba aia „nevasta și mașina nu se împrumută”. Așa că începi să cauți o firmă de închirieri auto. La care te oprești? Cum faci să nu dai și pielea de pe tine pentru o mașină? Citește mai jos și află câteva trucuri de la cunoscători (sau de la cei care s-au fript deja și sunt dispuși să dea sfaturi).

Nu te opri la prima firmă care ți-a ieșit în cale

Chiar dacă ești disperat, nu te grăbi și nu alege din impuls. Multe firme de închirieri auto au promoții, reduceri, cupoane și alte modalități de a-și fideliza clienții. Tot ce trebuie să faci este să te uiți atent pe paginile lor de web sau să mergi direct la sediul firmei. E chiar recomandat să mergi la sediul firmei de închirieri auto și să negociezi la fața locului toate detaliile. Dacă te grăbești nu economisești! S-ar putea să dai cât nu face și să te păcălești singur.

inchirieri masini bucuresti

Fii foarte atent la detalii

Uneori, firmele își prezintă oferta fără taxele adiționale precum TVA sau asigurări. E de datoria ta să întrebi dacă absolut toate taxele au fost incluse în preț sau dacă mai ai ceva de plătit. E perfect normal să pui multe întrebări și să discuți toate detaliile înainte de a semna un contract. Citește atent contractul și încearcă să înțelegi ce implică fiecare regulă și mai ales care sunt penalizările pentru încălcarea respectivelor reguli.

Evită să închiriezi direct din aeroport

Firmele din aeroport au clienții prinși în plasă și de aceea multe dintre ele profită mărind prețurile. De ce? Pentru că pot! De foarte multe ori vei găsi prețuri mult mai avantajoase la firmele de închirieri auto din vecinătatea aeroportului. Ieși din aeroport și orientează-te la fața locului. Vei economisi cu siguranță! Vei economisi bani chiar dacă trebuie să iei un taxi până la sediul firmei de închirieri.

Verifică amănunțit mașina și actele mașinii înainte de a semna ceva

Da, e absolut normal să te uiți de șapte ori și să achiți o singură dată. Altfel, riști să iei țeapa vieții tale! Verifică, verifică, verifică! E bine să verifici valabilitatea rovignetei, inspecția tehnică și asigurarea. Uită-te atent la cauciucuri, la semne de uzură evidente, la micile zgârieturi de pe caroserie, verifică luminile, semnalizările și echipamentele din bord. Orice defect pe care îl treci cu vederea îți poate fi pus la plată fără discuții.

Închiriază mașina pe o perioadă mai lungă

În general, firmele de închirieri auto oferă niște reduceri dacă închiriezi mașina pe o perioadă de 7 zile în loc de 5. Dacă perioada de închiriere include și un sfârșit de săptămână vei avea cu siguranță un discount. Uneori poți primi o reducere dacă aduci mașina mai devreme decât prevedea contractul dar asta nu este valabil pentru toate firmele.

Adaugă în contract un al doilea șofer

Dacă ai în plan o călătorie mai lungă și vrei să împarți îndatoririle de șofer cu cineva e absolut necesar ca această persoană să fie trecută în contract. Va trebui să plătești în plus dar vei fi asigurat. Dacă o persoană conduce mașina închiriată de tine fără să fi fost trecută în acte și face un accident va trebui să plătiți din buzunar toate daunele.

Închirierea unei mașini costă mult dacă nu ești atent, dacă nu ai grijă de mașină și dacă nu respecți regulile contractului. Dacă ești o persoană mai tipicară, extrem de atentă la orice, vei avea parte de multe călătorii reușite cu mașinile de închiriat. Ca ultim sfat, noi recomandăm tuturor șoferilor să închirieze mașini in Bucuresti conform necesităților lor și să se bucure de ele. În general, mașinile oferite de firmele de închirieri auto sunt rezistente, bine dotate, inspectate tehnic periodic și nu consumă mult. Dacă mergeți cu viteze medii, puteți face economii substanțiale la combustibil. Drum bun și fără incidente!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.