Cum stam cu magazinele online?

Am primit astazi un grafic facut de agilemedia.ro in care sunt analizate in mod sumar domeniile ce  gazduiesc un magazin online.

Analiza nu este foarte corecta, de exemplu analizeaza doar domeniile .ro ignora restul magazinelor online ce au alte extensii, si sunt destule magazine bune romanesc ce au domenii .eu sau .com, dar alta analiza mai buna nu avem la dispozitie.

Interesant este ca 42% din magazinele online nu folosesc Google Analytics, dar poate ca nu au putut sa detecteze codul de analytics, fiind inclus intr-un js extern cum este la mine de exemplu, asa ca eu consider ca procentul este mult mai mic. Apoi mai sunt destule magazine online ce sunt la inceput sau abandonate si nu au instalat inca un sistem de monitorizare.

O analiza mai interesanta mi se pare cea referitoare la PR, faptul ca  8.7% din totalul de domenii nu au Page Rank si 45% din domenii au PR=0 pentru mine este un semnal ca peste 50% din magazinele online nu sunt promovate deloc, pentru ca in mod normal primesti destul de repede un PR=1, nu trebuie sa faci prea mult. 20% din magazine online au PR 1, si 16.5% PR 2, asta inseamna ca doar 10% au un PR care sa arate ca cineva se ocupa de site-urile respective cat de cat.

Este interesant si faptul ca au incercat sa ierarhizeze cumva aceste site-uri, au inventat si calculat punctaj pentru fiecare site, l-au numit AgileRank™, ei spun ca in acesta este inclus un scor OnPage (organizarea paginii din punct de vedere SEO) si un scor OffPage (link-urile ce le primeste site-ul) si un scor legat de Social media (Mentiuni in retelele de socializare). 

As fi curios sa stiu ce procent din aceste site-uri sunt abandonate, cate din ele apartin aceleeasi firme, dar cam greu de realizat astfel de statistici.

Mai jos aveti infograficul luat de aici agilemedia.ro/thestateof-ro-e-commerce/

Statistici magazine online Romania

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.