Deseuri dupa fracturarea hidraulica in procedura extragerii gazelor de sist

Un accident la o exploatare a gazelor de sist prin fracturare hidraulica din statul Texas (SUA) ne ofera posibilitatea sa vedem o parte din substantele reziduale ramase in urma fracturarii hidraulice.

Fotografiile au fost publicate prima data pe un blog al muncitorilor americani din industria petroliera si apoi fost preluate inclusiv de televiziuni, fara sa se cunoasca numele persoanei ce a facut fotografiile si apoi le-a postat pe blog.

Chiar daca in imagini se poate vedea un adevarat dezastru cu fiare contorsionate si substane chimice periculoase imprastiate pe zos, din fericire nu au fost victime umane (nu se stie efectul inspiratiei a vaporilor de substante chimice folosite in fracturare, despre care se stie ca sunt nocive), singurele pagube fiind de natura materiala.

Se speculeaza ca incidentul se datoreaza unor erori umane, dar stim cu totii ca aceasta este o modalitate prin care oficialii ascund uneori anumite deficiente ale procedurilor sau a tehnologiei.

Va dati seama ce efecte asupra mediului au acele substante extrem de toxice revarsate pe camp? Va dati seama ce o sa fie la noi , mai ales ca functionarii nostri inchid mult mia usor ochii, sunt sensibili la atentii, ca legislatia noastra in domeniu nu exista.

Dar toate aceste substante pot ajunge in panza freatica, si ce accidente se intampla acolo nu vede nimeni

 

 

dezastru-fracturare-hidraulica

riscuri-fracturare-hidraulica-gaze-sist

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.