Dictatura in Romania

In ultimii ani anumite televiziuni ne-au tocat la cap ca in Romania ar fi dictatura, si ca tot ceea ce face Basescu este o manifestare a unui dictator. Analizand sincer fara sa am prejudecati nu prea am vazut nici o urma de dictatura, da imi este teama ca in curand vom vedea o dictatura adevarata, vom vedea in romania dictatura celor care striga acum dictatura.

Nu prea obisnuiesc sa scriu pe blog despre politica, dar miscarea de astazi a paralamentarilor USL prin care au introdus o initiativa legislativa prin care se modifica regulamentul functionarii curtii constitutionale.

Poate va intrebati care este aceasta schimbare de care sunt foarte ingrijorat? Ei bine hotnews.ro a publicat un material la care a atasat documentele depuse la camera deputatilor de un deputat PNL  Pieptea Cornel si altul de la PSD  Severin Georgica prin care solicita ca nici o hotarare a parlamentului sa nu mai poate fi judecata de Curtea Constitutionala, adica ceea ce voteaza parlamentul chiar daca afecteaza democratia sau libertatea cetatenilor sa nu mai poate fi atacat.

Cornel Pieptea si dictatura in RomaniaAm pus si pozele celor 2 parlamentari USL ce au depus acest proiect pentru ca sa stie si cei ce i-au votat.

Insa pe termen lung aceasta modificare ar fi de o gravitate extraordinara. Practic parlamentarii nu mai pot fi controlati si trasi la raspundere de nimeni si nimic…  si astfel se instaureaza dictatura parlamentara.

Veti spune ca in parlament sunt multi oameni si nu poate fi o dictatura, dar daca ve-ti privi cu atentie ce se intampla in realitate cu voturile in parlament veti observa ca parlamentarii nu voteaza dupa cum le dicteaza constiinta sau ratiunea ci dupa cum le spune seful de partid, care la randul sau asculte ordinele omului din umbra, in cazul de fata este vorba de ordinele si indicatiile pretioase date de cei trei semi-zei (dar sigur nu din ceruri) Voiculescu, Iliescu si Nastase.

In mod normal fiecare vot dat de parlamentari ar trebui sa fie strict secret, ar trebui sa existe o lege prin care

severin georgica aduce dictaturaAm scris acest post deoarece aceasta propunere este de o gravitate fara precedent si trebuie neaparat trambitata si adusa la cunoasterea publicului larg… Si cum USL controleaza parlamentul avem toate sansele ca aceasta sa fie votata si apoi sa fie aplicata. Si astfel se mai erodeaza un pic din democratia noastra si asa destul de prost inteleasa si aplicata.

Daca nu invatam din istorie riscam sa o repetam, de parca am fi blestemati…. si astfel „dictatorul” Basescu va ajunge sa fie singurul garant al democratiei si libertatii in Romania, deoarece Curtea Constitutionala nu o va mai putea face ….. ironic, nu????

Eu sincer incep sa fiu ingrozit de directia in care se indreapta Romania. Din nefericire multi din cei ce voteaza nu au o capacitate de analiza suficient de matura astfel incat sa voteze raul cel mai mic, daca considera ca nu au nimic bun de votat din actuala clasa politica.

Eu am vazut primele semne de dictatura la cei doi „lideri” USL de mai mult timp, la ei in partid cine nu era de acord cu seful era imediat mazilit, nimeni nu are voie sa aiba alta parere.

Intr-o democratie reala, fiecare trebuie sa aiba dreptul sa spuna ce gandeste si sa fie ascultat chiar daca deranjeaza sau este o prostie, pana la urma un om intelept poate invata si din prostiile altora.

Sunt revoltat si furios cand vad cata mizerie exista in clasa politica, putini sunt acei politicieni care chiar se gandesc la binele natiunii si care prefera sa se jertfeasca pentru binele natiunii.

Nu situ ce este de facut, si in PDL sunt destui ticalosi dar parca au mai mult bunsimt, parca se abtin sa faca atatea mizerii, si parca sunt si oameni buni. Sunt convins ca si in USL sunt oameni extraordinari, dar nu sunt lasati sa iasa in fata, si asta ma ingrijoreaza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.