Femeile si barbatii, diferente de sex

sex la barbati si femeiSe spune ca majoritatea femilor pentru a face sex au nevoie de o motivatie, iar barbatii nu au nevoie decat de o femeie. Poate este cinic, si nu trebuie sa punem toti barbatii in aceeasi oala cum nici femeile nu trebuie toate catalogate la fel. Pana la urma fiecare femeie este unica, si ceea ce ii place uneia poate sa ii displaca alteia. De obicei femeile prefera sa faca sex doar in cadrul unei relatii, si sunt mai putine cele care fac sex la intamplare, in timp ce barbatii nu prea se cramponeaza de acest aspect.

Citisem despre un studiu in care sa ajuns la concluzia ca o zi fara sex pentru barbati echivaleaza cu 20 zile fara sex pentru femei. Iar in 20 zile fara sex un barbat acumuleaza aceeasi frustrare pe care o femeie o acumuleaza intr-un an fara sex.

In timpul sexului se elibereaza un hormon in cantitate mai mare ce a capatat si numele „romantic” de „hormonul imbratisarii”.  Se pare ca acest hormon ne face sa lasam garda jos si sa avem mai multa incredere si deschidere in partener, cel putin asa spun specialistii care au studiat hormonii eliberati in timp ce facem sex.

Din motivatii ce depasesc intelegrea noastra, se pare ca in timpul sexului femeile elibereaza acesti hormoni intr-o cantitate mai mare decat barbatii. Asta ar putea fi explicatia pentru care femeile se ataseaza emotional mult mai repede decat barbatii in urma unei relatii sexuale.

Se pare ca barbatii, in schimb, in loc sa primeasca o doza din hormonul imbratisarii, primesc o doza mai mare de hormonul placerii. Hormonul eliberat de barbati in timp ce fac sex este dopamina, cunoscut si sub denumirea de hormonul placerii, poate si acesta este motivul pentru care numarul barbatilor dependenti de sex este mai mare decat cel al femeilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.