Intel si Micron Technology au lansat noua tehnologie 3D XPoin

Cei de la Intel in colaborare cu Micron Technology au lansat noua tehnologie 3D XPoin pentru memoriile  non-volatile.  Prin utilizarea lor toate gadgeturile de pe piata dar si restul produselor electronice ce ar avea nevoie de o memorie non-volatila ar capata performante sporite. Producatorii de echipamente electronice ar putea dezvolta noi dispozitive cu noi aplicatii practice sau de divertisment pentru utilizatorii finali.

Spre deosebire de memoria volatila (RAM) o memorie non-volatilă are proprietatea de a stoca date chiar și atunci cand este oprita alimentarea dispozitivelor cu energie. Companiile Intel și Micron au spus in timpul prezentarii ca o noua tehnologie care sa ofere o mai mare rapiditate in accesarea de seturi foarte mari de date era necesara pe piața dispozitivelor electronice, in epoica moderna acestea generează cantități masive de date ce trebuiesc stocate și analizate mult mai rapid.

Noua tehnologie 3D XPoin ce va fi utilizata  pentru cipurile de memorie este de 1000 de ori mai rapidă si de 10 ori mai densa decât vechea tehnologie NAND.

3d xpointAsteptam sa vedem cum se vor comporta noile dispozitive cu memorie 3d xpoint.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.