Mos Ion Roata si unirea

Mos Ion Roata si unireaInca din copilarie mi-a ramas in minte povestea cu Mos Ion Roata si unirea, ni se citea si explica de fiecare data la scoala, poate si la gradinita dar nu imi mai aduc eu aminte. Poate ca atunci nu am inteles eu foarte bine ce inseamna unirea si unitatea, dar in timp am reusit sa constientizez ceva mai mult despre acest subiect.

In povestirea Mos Ion Roata si unirea sunt cateva lectii importante pe care o mare parte dintre romanii de astazi se pare ca l-au uitat.

1.  Doar prin unitate vom deveni puternici, doar prin unitate vom trai mai bine

2. Acei lideri care nu se alatura idealurilor benefice ale poporului si nu le sprijina, nu sunt prietenii nostri.

3. Cei care doar dau ordine de pe margine fara sa se implice in realizarea unitatii nu ar trebui ascultati si ar trebui marginalizati.

4. Cei care incita la ura si dezbinare sunt dusmanii si nu doresc binele celor uniti.

Oare cati din politicienii de astazi, care imprastie pe toate canalele media ura si dezbinare intre romani au putut sa inteleaga mesajele din povestea lui Mos Ion Roata? Oare isi dau ei seama ca prin actiunile lor de astazi slabesc unitatea romanilor? Eu cred ca da, deoarece sociologii lor le-au spus ca un popor dezbinat si confuz poate fi mai usor manipulat.

De exemplu astazi Ponta si Antonescu si cei ce ii conduc pe ei, astazi de ziua micii uniri, promoveaza cu toate eforturile ura si dezbinarea poporului roman. Ei vor doar sa se foloseasca de idealurile, dorintele si necezurile romanilor pentru a se cocota in fruntea tarii de unde sa poata jecmani mai bine aceasta tara.

Nu trebuie sa uitam ca criza aceasta economica loveste toata lumea si nu este provocata din interiorul tarii, ci de dusmanii tuturor popoarelor.

Daca ne uitam in istoria romanilor putem constata ca am fost invinsi doar prin tradare si dezbinare.

Romani sa tineti minte cei care va indeamna sa urati alti romani nu sunt prietenii vostri, sunt inamicii poporului roman camunflati in blana de bun romana, dar sub care se vede daca te uiti blana de talhar.

Eu am invatat de la Mos Ion Roata ca daca vrem sa fim puternici trebuie sa punem toti mana si sa muncim pentru o tara mai prospera si mai frumoasa.

Cinste lui Mos Ion Roata (cine aspira la unitate se poate regasi in acest personaj) si rusine celor care vor sa distruga unitatea romanilor.

Imi doresc ca romanii sa fie mai intelepti si sa aleaga doar acei legi care sustin unitatea romanilor in mod autentic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.