Noi ne alegem parintii

ne alegem parintiiStiati ca marile scoli de spiritualitate spun ca noi ne-am ales parintii inca inainte de momentul conceptiei? Oare cat de mult adevar este in aceasta afirmatie?

E adevarat ca in stare destrupata, ca entitati ne este mai usor sa analizam calitatile si defectele unor oameni, le stim mai bine si pe ale noastre, stim obiectivele pe care trebuie sa le atingem in timpul vietii ce urmeaza sa o traim, dar suntem capabili sa alegem cu adevarat viitorii parinti?

Daca avem aceasta posibilitate, de ce unii au ales parinti buni, iubitori, altii au ales parinti care nu se ingrijesc suficient de copiii lor, sau chiar ii abandoneaza, de ce unii au ales parinti ce au o cultura, intelepciune, educatie, si altii au ales parinti needucati, fara maniere si fara scoala, de ce unii au ales parinti bogati iar altii au ales parinti saraci?

Si totusi atunci cand ne alegem parintii, acestia vin la pachet si cu alte conditii, ei au o anumita familie, rude prieteni, care vor fi anturajul nostru cand ne vom intrupa si ne vor influentav iata.

Chiar daca la prima vedere aceasta afirmatie pare lipsita de veridicitate, totusi acesta este adevarul si este perfect logic.

Conform legii Karmei, fiecare actiune din trecutul nostru, din vietile noastre anterioare, incepand cu momentul in care am fost creeati, are unul sau mai multe efecte in diverse momente de timp. Daca ai produs suferinta, ai creat paguba, ai furat, ei inselat, trebuie sa te astepti ca in iitorul tau te vei „bucura” si tu de aceste neplaceri, dar ins chimb, daca ai ajutat oameni, ai alinat suferinta, ai hranit, ai protejat, ai daruit din ce aveai vei beneficia la un moment dat cand vei avea nevoie de acelasi tratament. Asa dar, daca, in trecutul tau ancestral ti-ai batut copii, ai avut o atitudine nepotrivita cu bunurile materiale, si acum a venit clipa in care trebuie sa achiti aceste datorii, nu ai incotro si trebuie sa alegi parinti care te vor bate si care nu vor putea sa iti asigure bunurile materiale pe care le doresti.

La fel chiar daca tu ai fost un om darnic, ai ajutat saracii, dar ti-ai propus ca in aceasta viata sa vezi cum este sa ai lipsuri materiale, ei alege parinti cu o situatie materiala modesta, dar dupa ce vei invata lectia respectiva, viata ta se a schimba din punct de vedere material si vei capata resure materiale importante.

Avem libertatea de a alege, dar aceste alegeri sunt limitate de faptele noastre din trecut si de necesitatile noastre din viitor, nu putem sa alegem chiar ce parinti vrem noi, trebuie sa tinem cont de anumite reguli si legi divine. Daca dorim sa ne abatem de la aceste reguli vin ingeri specializati si aplica corectiile necesare, care uneori pot sa ne aduc experiente mai neplacute decat am fi avut daca am fi vrut sa alegem parintii potriviti.

Un alt criteriu dupa care ne alegem parintii, sunt intalnirile si experientele din vietile anterioare alaturi de acele entitati,  tipul de relatie pe care l-ati aut si sentimentele dintre voi. Atat iubirea cat si ura, neiertarea, datoriile de orice tip sunt forte care determina reintalnirea in vietile viitoare.

Daca tu esti o entitate rautacioasa, cu riscul mare de a fi un copil obraznic, lenes, sau cu un intelectual mediocru si acei parinti sunt entitati de calitate ce merita copii deosebiti, chiar daca tu vrei sa ii alegi nu iti este permis sa te intrupezi prin ei.

Mai sunt si alte criterii de alegere a parintilor, pe unele le stiu, pe unele le intuiesc si de unele nici nu am idee, dar ideea acestui articol este ca parintii nostri nu sunt un rezultat a hazardului.

Intotdeauna avem acei parinti pe care ii meritam si care sunt cei mai potriviti pentru noi, acei parinti care ne pot oferi toate bucuriile si toate suferintele necesare, toate experientele de viata care ne ajuta sa invatam, sa ne corectam viciile si defectele, sa evoluam, sa ne perfectionam.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.