Pericole asociate steroizilor anabolizanti

Steroizii anabolizanti pot cauza diferite tipuri de probleme atunci cand nu sunt consumati asa cum este indicat. Printre efectele secundare intalnim acneea, cadere a parului prematura, cresterea in greutate, schimbari ale starilor, agresivitate, probleme cu somnul etc. Anumite riscuri pentru femei includ cresterea excesiva a parului facial, dezvoltarea de trasaturi masculine, precum ingrosarea vocii si pierderea caracteristicilor specifice corpului feminin, precum micsorarea sanilor. Alte riscuri includ marirea clitorisului si schimbari ale ciclului menstrual.

La barbati, riscurile specifice includ miscorarea testiculelor, dureri la urinare, ginecomastie, impotenta si infertilitate.

Chiar daca nu a fost inca demonstrat, se presupune ca steroizii pot avea efecte negative asupra psihicului. Anumite persoane pot deveni agresive sau combative, chiar pot ajunge sa creada lucruri care nu sunt adevarate, deziluzii, sau experimentarea unor sentimente de neincredere sau frica. De asemenea, persoanele care folosesc steroizi sunt mai expusi riscului de a consuma si alte tipuri de droguri, precum alcoolul sau cocaina, deseori pentru a contraataca unele din efectele negative ale steroizilor. Insa, toate aceste lucruri sunt doar presupuneri, nefiind demonstrate stiintific pana acum.

Pericole steroizi anabolizanti

Persoanele care folosesc steroizi injectabili sunt expusi riscului de a fi infectati cu virusul HIV, in cazul in care impart acele. Cei care folosesc ace murdare pot contracta hepatita. Insa acestea sunt doar cazuri de neatentie si de administrare incorecta a produselor anabolizante!

Exista persoane care urmeaza anumite cicluri de steroizi. Asta inseamna ca ei consuma doze multiple de steroizi intr-o anumita perioada de timp, apoi se opresc si incep tot ciclul de la inceput. Unii iau doua tipuri de steroizi simultan, in timp ce alte persoane folosesc un sistem piramidal in care incep cu o doza mica pe care o cresc gradual. Pe langa cantitatea consumata, ei cresc si frecventa cu care consuma acesti steroizi. La aceste cicluri trebuie sa fim foarte atenti la cantitatea administrata caci astfel pot aparea efectele adverse. Dar daca un ciclu de steroizi se administreaza intr-un dozaj normal, atunci efectele secundare nu au de ce sa apara.

Exista doua tipuri principale de produse anabolizante: steroizi injectabili si steroizi orali. Acestia pot fi folositi fie separat, fie combinati.

Multe persoane cred ca consumul a doua tipuri diferite de steroizi imbunatateste efectele fiecarui steroid in parte, dar fiecare steroid are actiunea sa iar combinarea lor trebuie facuta dupa o anumita strategie. Sistemul piramidal ajuta organismul sa se obisnuiasca cu dozele mari de steroizi consumate, iar perioadele de pauza ajuta organismul sa se recupereze de la efectele steroizilor. Insa pentru recuperare si pastrarea masei musculare trebuie sa urmam si o terapie post ciclu, altfel exista riscul ca masa acumulata pe perioada ciclului desteroizi sa dispara treptat.

Creeaza steroizii dependenta?

Multe persoane isi propun sa consume steroizi doar pentru o anumita perioada de timp sau pentru un sezon. Insa, steroizii pot cauza dependenta, iar terminarea consumului poate fi foarte dificila in unele cazuri. De indata ce anumite persoane opresc consumul, pot avea anumite efecte secundare precum pierderea apetitului, oboseala, insomnia, schimbari ale starilor si chiar si depresie. Insa si aceste efecte secundare sunt intalnite doar la anumite persoane, si nu exista nici o dovada stiintifica care sa generalizeze aceste efecte la toate persoanele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.