Repere pentru un nou cuptor cu microunde

Cuptoarele cu microunde sunt extraordinar de utile in casa si nu stiu ce as face fara al meu. Din pacate, in ultima vreme varsta a inceput sa isi spuna cuvantul si minunatul meu cuptor cu microunde nu mai reuseste sa faca fata. E o chestie care din pacate se intampla si pentru ca la vremea cand l-am cumparat am crezut ca toate cuptoarele sunt la fel si l-am luat pe cel mai ieftin. Acum insa am descoperit, citind pe net, ca dispozitivele cu microunde sunt de multe feluri iar alegerea trebuie facuta corect de la bun inceput.


Din punct de vedere al spatiului, exista mai multe dimensiuni de cuptoare cu microunde insa in majoritatea cazurilor ele au in jur de 50-70 cm latime, suficient pentru ca sa permita folosirea unui vas termorezistent de dimensiuni medii. Asa ca adevarata problema a acestor aparate nu este cat spatiu ocupa ci ce stiu ele sa faca.

Recomandarea mea este sa cautati un cuptor cu microunde destept care sa aiba deja optiuni pentru decongelare si reincalzire a alimentelor refrigerate. Astfel nu veti mai merge „la ghici” iar rezultatul va fi perfect de fiecare data. Alte facilitati includ senzori de masurare a cantitatii de abur folositi pentru calcularea timpului de incalzire sau un buton de dezactivare a blatului rotitor pentru a permite folosirea unui vas termorezistent dreptunghiular.

Acum, din punct de vedere al consumului, toate recomandarile pe care le-am gasit pe internet sunt catre un cuptor cu microunde care sa consume in jur de 1000 de Wati pe ora. Asta pentru ca la aceasta valoare cuptorul poate gati bine si eficient fara a exista riscul ca mancarea sa nu fie perfect pregatita de fiecare data.

La fel de bine, daca aveti copil mic, o inovatie foarte interesanta este cea introdusa de cativa producatori de electronice care si-au dotat cuptoarele cu microunde cu…coduri de acces. Asta face ca usa cuptorului sa nu poata fi deschisa decat prin apasarea unei secvente de cifre prestabilita iar cei mici vor fi tinuti departe de eventualele probleme.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmariti la achizitia unui nou cuptor cu microunde. Insa nu uitati sa verificati preturile din mai multe magazine si review-urile produselor de pe net.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.