Sarcina dupa 30 de ani?

sarcinaAti observat ca din ce in ce mai multe femei amana momentul in care concep un copil? deja cunosc multe femei care au trecut de 30 de ani si unele chiar de 35 de ani si au evitat o sarcina chiar daca au un sot si o casa, motivatiile lor principale pentru care amana aducerea unui copil pe lume fiind timpul, banii sau cariera.

Dar aceste femei care amana momentul in care sa ramana insarcinate ar trebui sa stie ca o data cu inaintarea in varsta se reduce fertilitate, si posibilitatea de a avea o o sarcina scade semnificativ.

O data cu varsta de 30 de ani, fertilitatea incepe sa scada progresiv, iar dupa 38 de ani sansa de a ramane insarcinata se reduce drastic.

Varsta de 20 de ani este considerata de specialisti varsta idela pentru a ramane insarcinata si pentru a duce sarcina la bun sfarsit in conditii optime. La aceasta varsta, riscul de infertilitate, precum si cel de sanatate sau cele care pot duce la un avort spontan sunt minime, de asemenea si copii nascuti de mame mai tinere sunt mai sanatosi, si cel mai bine ar fi sa nu se depaseasca varsta 30 de ani cand se concepe primul copil.

Trebuie sa invatam sa respectam natura, si daca ne dorim un copil in viata asta sa ne pregatim de sarcina inainte de 30 de ani, daca amani e posibil sa fie prea tarziu si sa numai poti ramane insarcinata, timpul nu lucreaza in favoarea ta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.