Sarcina pe saptamani

Cand apar cele 2 liniute magice pe testul de sarcina, in sufletul unei femei pot aparea sentimente de toata gama, incepand de la spaima si groaza pana la extazul fericirii, un barbat nu cred ca poate simti ceea ce simte o femeie cand afla ca este insarcinata. Toata aceasta evolutie de la femeie la mamica, in care sarcina pe saptamani aduce transformari si stari noi in fiecare saptamana este magica.

Si totusi am constatat ca chiar si femeile care isi doresc si asteapta de mult timp un copil, au anumite stari de teama si nesiguranta pe parcursul sarcinii, le este teama ca nu cumva copilul lor sa se nasca cu anumite handicapuri, ca anumite greseli de alimentatie sau anumite medicamente luate in timpul sarcinii sa afecteze starea de sanatate a copilului, si multe altele.

Mare parte din aceste temeri din timpul celor 40 de saptamani de sarcina au legatura cu teama de necunoscut, ca nu cunosc ce se intampla in interiorul lor si cum evolueaza bebelusul in in fiecare saptamana de sarcina.

O modalitate de a scapa de aceste temeri este ca gravida sa se informeze, sa participe la un curs lamaze, sa citeasca ghidurile de tipul pentru femei insarcinate (precum cel de pe mamicamea.ro), sa discute cu specialisti.

La un curs lamaze sau intr-un ghid de tipul sarcina pe saptamani poate afla ca ceea ce credea ea ca este un semnal de alarma poate fi un motiv de bucurie sau chiar ceva absolut banal prin care trec majoritatea femeilor insarcinate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.