Sfaturi pentru un calcat usor si eficient

Sa fim sinceri, calcatul rufelor nu este activitatea preferata a nimanui insa niste haine sifonate nu vor da bine niciodata asa ca vrem sau nu vrem, cu totii ne intoarcem odata si odata la infamul fier de calcat. Insa asa cum va voi arata mai jos, lucrurile nu trebuie sa fie nici grele si nici ineficiente. Tot ce aveti nevoie sunt niste mici trucuri pentru ca fiecare obiect vestimentar sa arate cu adevarat bine.

– E indicat ca reprizele de calcat sa se desfasoare in dormitor din mai multe motive: aveti sifonierul aproape, loc suficient pe a aseza rufele proaspat calcate dar si pe cele ce isi asteapta randul pentru a fi trecute pe sub fier.

– Reduceti timpul de calcare prin asezarea unei folii de aluminiu sub husa mesei de calcat, aceasta va reflecta caldura inapoi, reducand timpul de lucru.

– Luati in ordine articolele vestimentare care cer o temperatura mai mica si progresati spre cele ce necesita temperatura mare de calcare.

– Pentru a indeparta „ridurile” de pe o cravata, introduceti in interiorul ei o cravata calcata la dimensiune si puneti un prosop deasupra dupa care treceti de cateva ori cu fierul de calcat.

– Pentru pliurile fustelor folositi agrafe de hartie pentru a le fixa si calcati-le unul cate unul.

– Pentru a evita sa dati luciu hainelor sensibile la temperatura, calcati-le pe interior.

– Ca sa evitati aplatizarea mileulilor si a broderiilor, asezati-le cu fata in jos pe un prosop moale si apoi treceti cu fierul de calcat.

– Tesaturile acrilice se pot intinde si deforma atunci cand sunt umede asa ca nu le calcati pana cand nu sunteti siguri ca sunt complet uscate.

Un aspect foarte important il reprezinta folosirea masutei speciale pentru maneci astfel incat manecile camasilor sa arate mereu impecabil. Daca nu aveti o asemenea masuta speciala va puteti crea propria versiune folosind un tub de carton invelit intr-un prosop moale. Efectul va fi acelasi.

Aceste cateva sfaturi va pot ajuta sa calcati rufele mai usor si mai bine astfel incat aceasta activitate sa devina cu mult mai placuta decat era pana acum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.