Unde plecam in vacanta ?

Unde plecam in vacantaDin ce in ce mai multi observ ca incep sa se indrepte catre o vacant in Bulgaria sau Turcia decat sa mearga pe meleagurile romanesti, statiuni din sudul Romaniei, care colcaiau de viata acum zece ani.

Adevarul este ca bulgarii de exemplu au incercat pe cat de mult posibil sa atraga turisti de peste tot prin preturile mici. Cu siguranta a fost si ramane o strategie de succes. Atat timp cat platesti putin si primesti si calitate, clientii nu vor intarzia sa apara.

Poate cu timpul, litoralul nostru se va reface si va ajunge din nou la perioada de glorie de alta data, pentru ca resurse sunt, avem nevoie doar de putina vointa si lucrurile vor sta altfel.

Dar daca te-ai hotarat sa pleci totusi in Bulgaria sau in Turcia, atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de o asigurare RCA valabila si care sa aiba Carte Verde pe tarile pe care vrei sa le vizitezi sau prin care vrei sa treci doar, nu neaparat sa si ramai. Daca totusi ai un RCA in vigoare dar Turcia de exemplu nu este inclusa pe Cartea Verde, poti sa cumperi separat, te va costa pana in 10Euro si o cumperi pe o perioada minima. Daca nu, intreaba dinainte de a ti se incheia RCA-ul. Sau poti sa intri la rca ieftin, faci un calcul aici si iti va afisa tarile prin care nu poti trece in functie de societatea de asigurare la care ai incheiat RCA-ul.

Intr-o alta ordine de idei, daca hotarati sa plecati in Turcia si masina pe care o conduceti nu este pe numele vostru, atunci pregatiti-va sa pierdeti o gramada de timp, turcii va vor cere o imputernicire de la proprietar care trebuie tradusa la un traducator autorizat. Nu pare cine stie ce, dar mai vorbim noi, daca aveti masina in leasing si deci nu sunteti voi proprietar de drept.

O sa mai aveti de platit si rovigneta pe autostrada si benzina in rezervor desigur.

Astept sa imi spuneti pe unde aveti de gand sa cutreierati voi vara asta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.