Vacanta la munte, cazare in Predeal sau in Busteni?

cazarein PredealVacanta este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului, iar statiunile montane din Romania pot oferi diferitelor tipuri de persoane atat liniste si relaxare cat si distractie.

Printre cele mai cunoscute tinte montane romanesti se numara statiunile din jurul orasului Brasov (Busteni, Predeal, Sinaia). Fie ca mergi in vacanta cu familia, fie cu prietenii, statiunile au numeroase obiective turistice atractive.

Statiunea Busteni, aflata la poalele muntilor Caraiman, pe malurile raului Prahova este o atractie pentru mii de turisti anual. Cel mai valoros monument al statiunii este Crucea Eroilor, aflata pe saua muntelui Caraiman, la cota 2291. Dimensiunile sale de 48 m inaltime si 14 m latime ofera privitorilor o imagine superba.

Drumetiile montane au ca puncte de interes Sfinxul si Babele, la care poti ajunge si cu telescaunul in doar un sfert de ora, iar rodul unei plimbari relaxante este Cascada Urlatoare.

Printre numeroasele atractii ale statiunii mai putem remarca, Castelul (al carui proprietar a fost Gheorghe Cantacuzino), monumentul Ultima Grenada( statuie dedicata eroului Vasile Musat) sau Biserica Domneasca (ctitorita de regele Carol I si regina Elisabeta, ale caror picturi se afla in marime naturala in pronaos). Pentru cele mai bune oferte de cazare in Busteni dar si pentru planificarea vacantei, va recomand vacanta.com

Predeal este una dintre cele mai inalte localitati din Romania, fiind renumita pentru iernile lungi si geroase. Este locul ideal pentru sporturile de iarna, avand numeroase partii in lungime totala de circa 10 km, trei dintre acestea fiind omologate international. Statiunea dispune de toate cele necesare pentru a-ti petrece o vacanta plina de distractii: snow mobile, atv-uri, scoli de schi etc.

Statiunea dispune si de obiective turistice precum: Monumentul Eroilor (ridicat in memoria eroilor care au cazut la datorie in primul razboi mondial), Manastirea Predeal, Manastirea Sfantul Nicolae.

Verificati ofertele de cazare in Predeal si veti gasi oferte ieftine direct de la proprietarii de pensiuni dar si pachete pentru craciun si revelion.

Sinaia, supranumita si Perla Carpatilor pentru peisajele superbe, este una dintre cele mai populare statiuni din Romania. Daca te duci in vacanta pentru drumetiile montane Sinaia iti pune la dispozitie cateva trasee foarte interesante precum cele spre Valea Ialomitei la Cabana Pestera, spre Piatra Arsa sau Babele. Daca doresti sa practici sporturi de iarna statiunea iti pune la dispozitie numeroase partii de schi cu grade diverse de dificultate, precum Carp, Papagal sau Turistica, dar si o pista de bob cu o lungime de 1.500 de metrii.

Ca obiective turistice ale statiunii se numera Castelul Peles (construit pe vremea regelui Carol I), Castelul Pelisor (construit intre 1889-1903 si destinat viitorului rege Ferdinand si reginei Maria), Casa Memoriala George Enescu, Casinoul, Manastirea Sinaia si altele.

Comments
  1. Cazare Busteni
  2. Ionut

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.