Vreau sa imi cumpar cauciucuri de iarna ieftine

M-am gandit ca ar fi cazul sa caut inca de pe acum un set de 4 cauciucuri de iarna pentru masina mea, pentru ca sunt aproape sigur ca prin noiembrie preturile o sa sara in sus, si cum la Toyota mea am o marime de cauciucuri care se intalneste mai rar pe masinile la noi, asa ca nici comerciantii nu prea aduc, asa ca risc sa dau foarte multi bani daca aman pana in noiembrie sau decembrie, poate ajung sa platesc chiar dublu.

De exemplu anul trecut, am avut o intalnire interesanta cu o groapa draguta, mergand usor  cu 90 km/ora, in consecinta pe partea dreapta cauciucurile mele au facut cate o mica si frumoasa umflatura (dar apreciez ca nu am facut pana si am putut ajunge cu bine pana la o vulcanizare). Asa ca de voie de nevoie a trebuit fac o investie neprevazuta si sa inlocuiesc doua cauciucuri de urgenta. Nu am avut timp sa caut cea mai buna oferta, trebuia sa plec cu masina din vulcanizare, asa ca am fost nevoit sa platesc pe un cauciuc al unei firme necunoscute la fel de mult pe cat as fi  dat pe un cauciuc de logand  de firma, adica vreau 400 lei, iar unul cu logan ar da pe un Michelin 380 lei si pe unul no name 180 lei. La fel si geanta a costat foarte mult, parca 450 lei, iar dupa asta am gasit la un SH un set de 4 genti aliaj cu doar 700 lei, dar prea tarziu.

Pentru cauciucurile de iarna nu imi fac griji daca se uzeaza repede, eu vreau sa fie cauciucuri ieftine de iarna pentru ca le folosesc relativ putin, le tin doar 3-4 luni pe an pe masina, iar in perioada de iarna evit sa fac multi kilometri cu masina. Iar dupa 4 ani eu oricum le schimb,  chiar daca nu sunt uzate pentru ca a imbatranit materialul si isi poate pierde mult din caracteristici, si nu vreau sa ma trezesc ca derapez si fac un accident doar pentru ca am fost un pic mai zgarcit.

cauciucuri iarna ieftine

Eu sunt adeptul lucrurilor de calitate, dar nu sunt de acord sa platesc mai mult decat face, chiar daca este produs de o firma de renume, am observat ca poti gasi cauciucuri foarte bune si ieftine si de la firme mai putin titrate, in preturile produselor la care se face multa reclama, cel putin 10-20% din pret o reprezinta cheltuielile de marketing, si inca cel putin 10 % un profit suplimentar pentru ca au in spate un brand puternic.

In plus se poate ca in aceeasi fabrica pe aceeasi linie de productie sa se produca atat cauciucuri pentru un brand cunoscut cat si pentru unul mai ieftin, pentru ca este mai economic asa, dieferenta fiind doar legata de stanta de pe ele si nu de calitatea cauciului.

Nu ma pricep sa citesc si sa compar caracteristicile de franare pe carosabil umed, cu polei sau zapada, ca pana la urma asta cred ca este cea mai importanta caracteristica la un cauciuc pentru iarna, pentru ca vrei ca atunci cand pui frana si este un pic de polei sau zapada se te opresti si sa nu intri in cel din fata.

As avea nevoie de ceva recomandari de anvelope de iarna ieftine pentru o toyota yaris din 2010.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.